Business Development voor je organisatie: Appreciative Inquiry

Om de eigen organisatie verder te ontwikkelen wordt Appreciative Inquiry ingezet. Deze methodiek geeft een ‘boost’ aan organisaties, onder andere toepasbaar voor organisatie-ontwikkeling, verandermanagement, strategische planning, toekomstvisie- & doelen of specifieke organisatievraagstukken. Dit doen we door ons te richten op wat goed werkt en dat te benutten en te versterken

De voordelen voor jou en je organisatie:

Positieve cultuurverandering

Verbeterde prestaties

Gedeelde visie en doelen

Wat is Appreciative Inquiry?

Appreciative is een benadering van organisatie-ontwikkeling en verandermanagement die zich richt op het relevante en versterkt van wat goed werkt in een organisatie, in plaats van zich te herkennen op problemen en tekortkomingen. Het is het proces van onderzoeken wat er te waarderen is .

De Appreciative Inquiry aanpak kent 5 fasen, ook wel de ‘5-D cyclus’ genoemd:

  1. Define – Definiëren. Het stellen van de juiste onderzoeksvraag
  2. Discover – Ontdekken. Identificeren van de positieve aspecten en sterke punten van de organisatie. Gericht op de kernwaarden en successen van het verleden.
  3. Dream – Dromen. Afhankelijk van de onderzoeksvraag wordt een inspirerende toekomstvisie uitgewerkt. Hierbij wordt ook in beeld gebracht hoe de organisatie er idealiter uit zou zien. Daarnaast worden gezamenlijk doelen en ambities uitgewerkt.
  4. Design – Ontwerpen. Ontwikkelen van concrete actieplannen en strategieën om de gewenste toekomst te realiseren.
  5. Destiny of Delivery – Implementeren. Implementeren van de geplande acties en veranderingen.

Deze bedrijven gingen je voor:

Bij Forgo geloven we sterk in de kracht van positieve verandering. Appreciative Inquiry is onze sleutel tot het ontgrendelen van het potentieel binnen organisaties door ons te focussen op wat al goed werkt. Deze benadering heeft niet alleen geleid tot transformatieve veranderingen in een breed scala aan organisaties, maar heeft ook duurzame groei en ontwikkeling gestimuleerd. Hier volgt een selectie van klanten die aanzienlijke voordelen hebben ervaren door onze Appreciative Inquiry-methodiek

  • De vorming van de Nationale Politie was een enorme uitdaging. Onze vraag had betrekking op de cultuur- en organisatie-ontwikkeling. Aan de hand van Appreciative Inquiry werden gezamenlijke doelen en ambities uitgewerkt. Concreet met bijbehorende actieplannen.

  • De samenwerking tussen de afdelingen moest verder geprofessionaliseerd worden. Op basis van de kernwaarden van Habasit is met Appreciative Inquiry gewerkt aan een krachtige uniforme cultuur.

Klaar om aan de slag te gaan met Appreciative Inquiry?

Wil jij aan de slag met het realiseren van groei voor jouw organisatie? Hieronder lees je hoe het proces van aanvraag tot executie er uitziet